петък, 13 март 2009 г.

Стъргани картофи ( Франция)

Любимите ми ястия са от френската кухня. Рецептите са лени за изпълнение, а ястията са леки и много вкусни. Обикновенно се набляга не толкова на количеството, колкото на качеството. Освен това, френската кухня е много здравословна поради това, че се избягва пърженето. Рецептата, която ви предлагам се приготвя главно в Северна Франция и е много лесна и приятна за изпълнение.

Стъргани картофи (Франция)



Продукти:

6 едри картофа
5 яйца
3 чаши прясно мляко
150 гр. настърган кашкавал
75 гр. масло
сол
пипер
магданоз

Приготвяне:

Обелените картофи се настъргват на средно ренде. Яйцата се разбиват с млякото, половината от настъргания кашкавал, сол и черен пипер. Настърганите картофи се смесват с приготвената смес и се слагат в намазана с масло тавичка. Посипват се отгоре с останалия настърган кашкавал и се слагат малки парченца масло. Пече се в предварително загрята фурна за 25-30 мин. Приятен апетит!

1 коментар: