Пюре от картофи и зеле - Colcannon (Ирландия)

Продукти:
1 кг. картофи
1 малка зелка
400 гр. шунка или бекон
100 гр. масло
1 чаша прясно мляко
черен пипер
сол
магданоз
Приготвяне:
Сваряваме каротфите в леко подсолена вода. Обелваме ги, заливаме с прясно мляко и пасираме на пюре. Зелето се нарязва и се задушава с малко вода, докато водата потъмнее. След това се прецежда добре и се слага към картофеното пюре. Нарязаният бекон или шунка също се прибавят към останалите продукти и се разбърква добре.Докато всичко е още топло се слагат парченца масло, така че да се разтопят. Поръсваме със ситно нарязания магданоз, а може и с копър. Ястието е много вкусно и леко. Чудесно допълнение е чаша бира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар